PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Gelukkiger ouder worden

 Evenement afgelopen
Datum
maandag 6 mei 2019 14:00 - 16:00
Locatie
Tongelresestraat 146, 5613 DP Eindhoven, Nederland
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag, 6 mei 2019 

Lezing: Gelukkiger ouder worden   

Inleider: Wim van Kreij 

Aanmelden: vòòr maandag, 28 april 2019 

Ouder worden met een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid wil iedereen. Maar om ondanks beperkingen toch gelukkig te zijn is een uitdaging. Het is genoegzaam bekend dat de mens in belangrijke mate zelf de vitaliteit van het lichaam en geest kan beïnvloeden. 

De schrijver van het boek 'Gelukkiger ouder worden' Wim van Kreij is erin geslaagd om een groot aantal praktische ideeën en tips aan te dragen die hierbij behulpzaam kunnen zijn. Door positief te blijven denken, kunt u er zelf aan meewerken om op een prettige manier ouder te worden. Positief denken kan je leren. Uit Amerikaanse onderzoeken is vastgesteld dat gelukkige mensen gemiddeld tien jaar ouder worden en zij hebben ook minder zorg nodig. 

De heer Van Kreij heeft het welzijn van senioren in acht facetten vereeld en gaat o.a. in op gezondheidsaspecten zoals het omgaan met eenzaamheid, het stimuleren van de geest, veiligheid, wonen en woonomgeving. Verder schenkt hij aandacht aan ontspanning, geldbeheer, schenkingen en voorzieningen voor de oude dag. 

Kortom een boeiende inleidjng waardoor zowel jongere als oudere senioren praktische handreikingen krijgen om gelukkiger door het leven te gaan.   

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.