PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Marokko, passie in kleuren!

 Evenement afgelopen
Datum
maandag 8 maart 2021 14:00 - 16:00
Locatie
Gemeenschapscentrum Lievendaal, Lievendaalseweg 3, Eindhoven
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag, 8 maart 2021   MOGELIJK ALS STREAMING EVENT I.V.M. CORONA

Marokko, passie in kleuren!

Inleider: Guus Reinartz 

Marokko is als een oase voor de zintuigen, het land van de 1001 kleuren. Een Arabisch spreekwoord luidt: "De hele wereld is als een pauw en Marokko zet daarin pronkend zijn staart op!" Onbeschrijfelijke kleurnuances bieden de ogen een schilderachtig beeld vol bekoorlijkheid en charme. Landstreken van buitengewone gratie met reusachtige, typische rondgeslepen rotsblokken, die door een ingewikkelde stellage in evenwicht worden gehouden. De schoonheid van de bergketens van de Hoge Atlas werkt als een magneet op wandelaars en begbeklimmers uit de hele wereld. De betovering van de woestijn wordt gekenmerkt door zacht gewelfde zandduinen. Als een parelsnoer liggen witte, met massieve muren en hoge torens versterkte havensteden aan de Atlantische kust. Of je nu de zee, de groene dalen, de oases of de Koningssteden bezoekt, Marokko brengt iedere bezoeker in vervoering met zijn fascinerende contrasten en zijn verrukkelijke gastvrijheid! De kunst van verhalen vertellen, het musiceren en het kunsthandwerk behoren in Marokko tot de diepgewortelde cultuur. 

Marakech is de grootste Berber-metropool, die met zijn labyrint van steegjes in de Medina zijn Middeleeuwse structuur prachtig heeft weten te behouden. 

Marokko is een betoverende lapjesdeken van vruchtbare en droge, van hoge en diepe, bergachtige en vlakke landschappen met een ongekende natuur. Het land vormt een brug tussen de Oriënt en Europa, tussen traditie en moderne tijd!  

 

 

 
 

Powered by iCagenda