PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Rondleiding Manifestations

 Evenement afgelopen
Datum
dinsdag 23 oktober 2018 00:00

Manifestations 2018: Is technologie je ideale vriendje of een dominante driftkikker?
Uitnodiging voor een rondleiding op 23 en 26 oktober. 

Van verleidelijk en uitdagend, kwetsbaar of juist een tikje bazig, en van zorgzaam tot onhandig: tijdens de DDW (Dutch Design Week) toont Manifestations technologie van haar meest menselijke kant. Het Veemgebouw is van 20 t/m 28 oktober het middelpunt van kunst, design en innovatieve technologie. Technologische innovaties zijn ons de ene keer op het lijf geschreven maar zijn soms ook confronterend problematisch  of onbetrouwbaar. En wij als mensen worden op onze beurt ook gevormd door al die nieuwe technologieën.

Dat is iets om bij stil te staan, zegt curator Viola van Alphen. “We zijn allemaal gebaat bij lievere, menselijkere technologie. Innovaties waar iedereen profijt van heeft, jong of oud, man of vrouw, rijk of arm”. Zij selecteerde werken van meer dan 50, veelal jonge, recent afgestudeerde, kunstenaars die de spannende wisselwerking tussen mens en technologie op verrassende manieren in een ander daglicht zetten. Ontdek bijvoorbeeld een collectie designer-tongen waarmee je alle talen van de wereld spreekt, kleding die zelf groeit uit natuurlijke kristallen, een troost-robot, de handtas van de toekomst, kleding waarmee je een extra zintuig ontwikkelt, plagende Artificial Intelligence (Kunstmatige Intelligentie) en veel meer „onvoorstelbare‟
technologische werkelijkheid. 

Bezoek de website voor het volledige aanbod en programma van kids-workshops, lezingen en meet-ups: www.manifestations.nl.

Graag nodigen wij leden van PVGE uit om met een groep deel te nemen aan een rondleiding van Manifestations. Dit is mogelijk op dinsdag 23 oktober om 14.00 uur en vrijdag 26 oktober om 14.00 uur. Kosten bedragen € 3,50 per persoon, ter plekke contant te voldoen bij de informatiebalie.

Toegang tot Manifestations is gratis.

U kunt zich inschrijven via: www.pvge-eindhoven.nl 
Locatie:
Veemgebouw, 9de verdieping. Torenallee 100, 5617 BE Eindhoven.

 

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.