PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Een gewaagde tocht door Rusland

 Evenement afgelopen
Datum
maandag 18 november 2019 14:00 - 16:00
Locatie
De Ronde, Tongelresestraat 146
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag, 18 november 2019  

Lezing: Een gewaagde tocht door Rusland

Inleider: Henk Griffioen

Aanmelden uiterlijk vóór 8 november 2019    

In 1992, niet zo lang nadat Jeltsin op de tank het volk had toegesproken en aan de macht was gekomen, maakte het echtpaar Griffioen als eerste westerlingen een tocht met de eigen auto naar Moskou en Sint Petersburg. Achteraf bleek het risico toch wel erg groot. 

De drie weken die zij bij Russische vrienden verbleven in Moskou en Sint Petersburg waren schitterend, maar soms ook erg spannend. Het oversteken van de grens was problematisch, waarbij Henk zelfs een militair heeft omgekocht. Het tanken van benzine was een ramp en zij hadden slotmoeren op de wielen. Dagelijks haalde Henk de ruitenwissers van de auto want anders waren ze de volgende ochtend verdwenen. Een autoruit werd ingeslagen en hoe kom je aan een nieuwe? Met de hulp van de Russische vrienden hebben zij de problemen weten te overwinnen en door hen hebben zij het leven daar van binnenuit leren kennen en ook de veranderingen gezien toen zij in 1998 met de caravan terugkeerden. Ook nu in de tijd van Poetin is er veel belangstelling voor Rusland. Maar wat is de achtergrond van dit enorme land en de bewoners? Verschillende Russische vrienden hebben bij hen gelogeerd en reageerden verwonderd op onze manier van leven. Nog steeds hebben zij contact met elkaar en treffen elkaar soms in vakanties. 

Met behulp van prachtige beelden en een spannend verhaal kunt u het meebeleven.   

 

 

 

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.