PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Farah Diba, de laatste keizerin van Perzië

 Evenement afgelopen
Datum
maandag 17 september 2018 14:00 - 16:00
Locatie
De Ronde, Tongelresestraat 146
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag, 17 september 2018 

Aanmelden: uiterlijk vrijdag, 7 september 2018 

Farah Diba, de laatste keizerin van Perzië 

Inleider: Corina Narjani

Wie van ons herinnert zich niet de laatste keizerin van Perzië, Farah Diba? Ze was een student in Parijs toen de machtigste man van haar land, Mohammed Reza Pahlavi, haar in de zomer van 1959 onverwacht ten huwelijk vroeg. Enkele maanden later was de jonge Farah zijn echtgenote en keizerin van Perzië. Het echtpaar kreeg vier kinderen. Met de islamitische revolutie in 1978/1979 kwam er een eind van de dynastie van de Pahlavi's. De sjah en zijn gezin moesten halsoverkop hun land ontvluchten. 

Corina had in mei 2007 de eer een bezoek te mogen brengen aan Hare Majesteit in Parijs en zij zal hier graag over vertellen. Zij laat haar lezing vergezeld gaan met de projectie van talloze foto's uit het leven van Farah Diba en haar gezin. Zij vertelt over de kinderjaren van Farah in Teheran, over haar studententijd in Parijs en over haar huwelijk met de sjah. Zij vertelt over de grote toewijding die de jonge keizerin had voor haar volk en over de dramatische vlucht van het koninklijk gezin na de islamitische revolutie in 1978 en de omzwervingen voordat zij zich eindelijk mochten vestigen in Cairo. De sjah overleed in 1981. Ook de eerdere echtgenotes van de sjah komen aan bod en tevens gunt Corina ons een blik in de rijke cultuur en de geschiedenis van de vorige koningshuizen van Perzië. Ze zal hierbij ook vertellen over het leven van de vrouwen in de harems van de Perzische Kadjarenssjahs.    

 

 

 
 

Powered by iCagenda

De afdeling PVGE Eindhoven organiseert drie soorten Evenementen:

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reis-commissie

 

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van afdeling Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere afdelingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere afdelingen.