PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Liefde en Passie in de kunst

Datum
maandag 19 maart 2018 14:00 - 16:00
Locatie
De Ronde, Tongelresestraat 146, Eindhoven, Nederland
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maandag, 19 maart 2018  

AANMELDEN HELAAS NIET MEER MOGELIJK! VOLGEBOEKT!    

Inleider: mevrouw Erna Charbon   

De lezing gaat over beroemde kunstenaarsechtparen die met elkaar leefden, werkten en gedachten uitwisselden. Zeer intense relaties waarbij liefde en werk met elkaar verweven waren. Soms diep tragisch, zoals de relatie tussen Rodin en Camille Claudet, soms met een zo'n diepe verbondenheid dat de partners een eenheid werden. Welke ideeën en patronen speelden een rol in de combinatie van kunst en leven voor elk paar, welke afhankelijkheden ontwikkelden zich tussen de partners en welke invloed had dit op hun artistieke productie. Antwoorden daarop krijgt u vanmiddag! "Ik kan zonder de hemel leven .. jou kan ik echter niet vergeten" schreef Hans Arp nadat hij vertwijfeld achterbleef na de dood van zijn vrouw Sophie in 1943.

De positie van de vrouwelijke kunstenaar was in de 20ste eeuw niet gelijk aan die van haar partner. Delaunay, Kahlo Claudet en vele anderen leefden in de schaduw van hun partners en kregen pas op een later tijdstip de erkenning die zij verdienden. De vele werken die gedurende deze lezing de revue passeren geven tevens een kunsthistorisch beeld van de eerste helft van de 20ste eeuw. 

Weer een kunstlezing zoals Erna Charbon die al vele malen voor onze vereniging heeft gegeven. Het is zeker de moeite waard u ook voor deze lezing weer op te geven.      

 

 
 

Powered by iCagenda

De afdeling PVGE Eindhoven organiseert drie soorten Evenementen:

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reis-commissie

 

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van afdeling Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere afdelingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere afdelingen.