PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

8-daagse Busreis - Engeland Lake District

Datum
zaterdag 8 augustus 2020 00:00
Telefoon
Cor v.d. Bosch, tel. 06 50638128

De datum van deze reis is i.v.m. de corona-uitbraak gewijzigd in: nader te bepalen.

Reisduur: 8 t/m 15 augustus 2020
Kosten: 1214,00 p.p. (toeslag 1-persoons kamer+binnenhut: 279,00 (14 kamers), toeslag 1-persoons buitenhut:, toeslag 2-persoons buitenhut 20,00 p.p.). Betaling via factuur rechtstreeks aan EMA.
Inschrijven vóór 25 april 2020. Minimum aantal deelnemers: 35

Het Lake District National Park is een merengebied met 16 meren gelegen in het nationaal park in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. Het is opgericht in 1951 en is 2362 vierkante kilometer groot. Sinds juli 2017 staat het gebied op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Het Lake District is een bergachtige streek. Alle toppen in Engeland hoger dan 900 meter boven zeeniveau liggen in dit gebied. De meren zijn in de meeste gevallen langwerpig van vorm, wat te verklaren valt door het feit dat in de pleistocene ijstijd de rivierdalen door gletsjers tot brede trogdalen werden vervormd. Het bekendste meer is het Windermere met bijna 15 km². De meren verwierven in de Victoriaanse tijd nationale bekendheid door toedoen van de Romantische dichters William Wordsworth, Samuel Taylor en Robert Southey. Later werd Beatrix Potter, de tekenares en schrijfster van de verhalen met o.a. Peter Rabbit een beroemde inwoonster, wier woning nog in Hawkshead kan worden bezichtigd en wier suikerzoete plaatjes van pluizige diertjes met kleertjes aan nog in iedere souvenirwinkel op porselein en allerlei andere waar te koop zijn.
Kendal is gelegen in het graafschap Cumbria aan rivier de Kent met ca. 28.000 inwoners. Het is daarmee de 3e grootste plaats in dit graafschap. Kendal is een toeristenplaats en staat bekend om een aantal producten die er vandaan komen, zoals Kendal mint cake, pijptabak en snuiftabak. De bijnaam the Auld Grey Town dankt het stadje aan het feit dat veel gebouwen zijn opgetrokken uit grijze leisteen.

Reisprogramma:
Dag 1 - Best – IJmuiden/Newcastle: Overtocht van IJmuiden naar Newcastle. Dinerbuffet aan boord waarna u kunt genieten van het avondvertier aan boord.
Dag 2 – York: Na het ontbijt aan boord, rijden we naar York. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids (indien beschikbaar) bezoeken we de pittoreske binnenstad. Ga terug in de tijd en laat u verrassen door alles wat York te bieden heeft. De vele vroegere bewoners van York, onder andere Romeinen en Deense Vikingen, hebben hier hun sporen nagelaten. De best zichtbare sporen stammen uit de Middeleeuwen, getuige de smalle autovrije straatjes in het stadscentrum met vakwerkhuizen en tearooms. Rond de stad staat de stadsmuur onderbroken door verschillende toegangspoorten. Een wandeling over de muren is een geliefde bezigheid, ook bij de inwoners van York zelf. Binnen de muren ligt de York Minster, de enorme kathedraal met bijzonder gebrandschilderde ramen. Wist u dat de bouw ervan maar liefst 252 jaar in beslag nam? Combineer dit historisch erfgoed met de gezellige winkelstraten. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Kendal.
Dag 3 - Lowther castle (ruïne) and gardens: Deze ochtend bent u vrij om Kendal te verkennen. Vanmiddag bezoeken we Lowther Castle and Gardens. Van de vele schatten die te wachten staan om ontdekt te worden in het Lake District, is Lowther Castle (grotendeels een romantische ruïne) een bijzonder juweeltje. Gebouwd aan het begin van de 19e eeuw, op de plaats van twee vorige huizen, was het kasteel een groots gebouw met een kamer voor elke dag van het jaar. De tuinen waren de afgunst van het noorden. Maar in 1957 werd het kasteel gesloopt. Alleen de gevel en de buitenste wanden bleven staan, de tuinen waren verloren aan de wildernis. 70 jaar na de sloop is Lowther Castle and gardens nu een van de meest intrigerende bezoekersattracties van het land. Het werd verkozen tot de grote bezoekersattractie van het jaar 2018 in de Cumbria Tourism Awards. Dramatische ruïnes, tuinen in tuinen, een tentoonstelling over de familiegeschiedenis, een café en een leuke shop nodigen uit voor een bezoek.
Dag 4 – Grasmere - Frair’s Crag en Ullswater steamer: Na het ontbijt rijden we via het Rydal Water en het Grasmere naar de gelijknamige plaats Grasmere, hier maken we een stop om het plaatsje dat bekend is van William Wordsworth, een bekende dichter, te bezoeken. Na de stop gaat de reis verder langs het Thirlmere richting Friar’s Crag, u kunt een kleine wandeling maken naar het uitzichtpunt Friar’s Crag. Hier kunt u genieten van een schitterend uitzicht over het Derwent Water, een van de mooiste meren van het Lake District. Onze volgende halte is Pooly Bridge, vanaf hier maken we een ca. 1 uur durende tocht met een steamer over het Ullswater naar Glenridding. Hier staat de touringcar weer klaar om via de Kirkstone Pass terug naar Kendal te rijden.
Dag 5 – Beatrix Potter Countrysidetour: In de ochtend rijden we naar Windermere waar u enige vrije tijd heeft om dit leuke stadje aan het gelijknamige meer te ontdekken. Vanmiddag maken we met lokale minibussen de Beatrix Potter Countrysidetour. Tijdens de tour bezoeken we de Hill Top Farm dat meer verteld over deze bijzonder vrouw en Peter Rabbit, uiteraard kunt u even in het winkeltje snuffelen. Verder zien we tijdens de tour Wray Castle en het middeleeuwse plaatsje Hawkshead, ook houden we halt bij het uitzichtpunt Tarn Hows waar u een fantastisch uitzicht heeft over het Windermere.
Dag 6 - The High Adventuretour: The High Adventure-tour: Deze klassieke avontuurlijke Tour door de westelijke meren maakt gebruik van een route die door de Romeinen is ontwikkeld! Vandaag trekken we erop uit met lokale minibussen. De Tour gaat over de beroemde bergpassen van het Lake District, de Hardknott pass en de Wrynose pass, deze behoren tot de steilste van Groot-Brittannië. Onderweg zien we overblijfselen van het Romeinse Hardknott Fort. Met een smalspoortreintje rijden we naar Eskdale. Later op de dag bezoeken we de tuinen van het 14e eeuwse Muncaster Castle. Via een andere mooie route keren we terug.
Dag 7 – Muur van Hadrianus en Hexham: We maken ons op voor de reis naar Newcastle. Onderweg maken we een stop bij een gedeelte van de Romeinse Muur van Hadrianus. De Muur van Hadrianus, Hadrian’s wall, is het grootste Romeinse monument in Groot-Brittannië. In vorm verschilt de Muur nogal met de noordelijke grens van het Romeinse Rijk die door Nederland loopt, maar net als de rivier de Rijn, is de Muur onderdeel van de limes. Niet zomaar een muur, maar een van 117 kilometer lang, van kust tot kust. Tijdens zijn inspectietocht in 122 heeft de Romeinse keizer Hadrianus zelf tot de bouw besloten. Natuurlijk is het een machtssymbool. Vervolgens brengen we een bezoek aan Hexham met de prachtige abdijkerk. Hexham Abbey is een toonaangevende historische attractie en een monumentale plaats van de christelijke eredienst gewijd aan St Andrew, tijdens een ca. 1 uur durende rondleiding komt u meer te weten over deze prachtige abdijkerk. Daarna rijden we naar de haven van Newcastle. Overtocht Newcastle – IJmuiden, dinerbuffet aan boord waarna u kunt genieten van het avondvertier aan boord.
Dag 8 – IJmuiden – Best: Na een overheerlijk ontbijtbuffet arriveren we in IJmuiden. Eenmaal weer aan wal gaan we met onze touringcar in aangenaam tempo richting Best, onderweg krijgt u nog een koffietafel met kroket aangeboden.

The Riverside Hotel (drie sterren)
Ons hotel is gelegen aan rivier de Kent in het toeristische stadje Kendal, slecht enkele minuten lopen van het centrum met de nodige winkeltjes, galerieën en musea. Niet ver van het hotel vindt men de ruïnes van het 12e eeuwse kasteel. Omdat het hotel is ondergebracht in een voormalige 18e eeuwse leerlooierij, heeft het van buiten een mooie uitstraling en van binnen is het van alle gemakken voorzien. De sfeervolle kamers zijn voorzien van douche/bad, wc, föhn, telefoon en tv. Verder beschikt het hotel over een lift, receptie met lounge, een gezellige bar, sauna, stoombad, verwarmd binnenzwembad en een fitnessafdeling. In het mooie restaurant staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. ’s Avonds geniet u van een heerlijk 3-gangen keuzediner.

Overtochten:
De overtochten van IJmuiden naar Newcastle v.v. worden gemaakt met één van de comfortabele cruiseferry’s van DFDS. Tijdens de overtocht hoeft u zich geen moment te vervelen. Op de schepen vindt men voldoende entertainment en vermaak. Bovendien beschikken de schepen over een gezellige bar, bioscoop en een Seashop met een mooi assortiment cosmetica, parfums, alcoholische dranken, wijn, speelgoed, enz.

Reissom: € 1.214,00 p.p. Bij 35 deelnemers gaat de reis door.
Toeslag 1 - persoonskamer/binnenhut € 279,00 p.p. (14 kamers)
Toeslag 1 - persoons buitenhut € 40,00 p.p.
Toeslag 2 - persoons buitenhut € 20,00 p.p.

U kunt zich opgeven tot uiterlijk 25 april 2020.

Bij de reissom is inbegrepen:
De reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco, de verzorging op basis van halfpension, ‘s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu, alle kamers met douche/bad, wc, föhn, telefoon en tv, de excursies (inclusief genoemde entrees), retourpassage IJmuiden/Newcastle, maaltijdenpakket aan boord (2 x ontbijt- en 2 x dinerbuffet), gratis Wi-Fi, wandeling York o.l.v. Nederlands sprekende gids (mits beschikbaar), entree Lowther Castle and Gardens, Vaartocht met Steamer, Beatrix Potter Countrysidetour met diverse bezoeken, entree Hill Top Farm, The High Adventuretour met diverse bezoeken en rit smalspoortrein, entree met rondleiding abdijkerk Hexham, de afscheidskoffietafel met kroket, alle taxen, calamiteitenfonds, reserveringskosten, de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

Niet bij de reissom inbegrepen:
Annulerings- en/of reisverzekering, persoonlijke uitgaven, niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees.

Voor informatie en /of aanmelding kunt u zich wenden tot:
Hr. Cor van den Bosch, tel: 06 50638128, voor email gebruik deze link

 

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.