PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Treinreis naar Amsterdamse School "Het Schip"

 Evenement afgelopen
Datum
dinsdag 5 november 2019 09:15
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

Inschrijven tot uiterlijk 11 oktober, incasso 28 oktober 2019

Deze reis voor de leden van de treinreisclub is georganiseerd door Marian Hartog en Truus Emmers. De kosten die genoemd zijn, zijn exclusief het treinkaartje. De meeste leden hebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen. Niet-clubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.

Op dinsdag 5 november om 9.15 uur gaan wij een treinreis maken naar Amsterdam, naar AMSTERDAMSE SCHOOL-museum Het Schip, ontworpen door architect Michel de Klerk in 1919. Zie ook https://www.hetschip.nl/
De Amsterdamse School is een kunst- en architectuurstroming vol romantiek, fantasie en maatschappelijke idealen. Schoonheid en kunst waren niet alleen voor de elite voorbehouden, maar stonden ten dienste van de hele samenleving. In de tentoonstelling maak je kennis met de rijkdom van de Amsterdamse School: de gebouwen, de kunst, de verheffing van de arbeider en vooral de samenhang ertussen. De Amsterdamse School had als beweging haar hoogtepunt in het begin van de twintigste eeuw maar inspireert nog tot op de dag van vandaag.

Aan het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam staan 3 monumentale volkswoningbouwcomplexen van Michel de Klerk. We beginnen met koffie in het plaatselijke wijkgebouw, deel van het complex, waar we ’s avonds ook een buffet krijgen. Het meest expressionistische blok wordt in de volksmond Het Schip genoemd en behoort tot de top van de Amsterdamse Schoolarchitectuur uit het begin van de twintigste eeuw. Daar is ook het museum gehuisvest en wordt een rondleiding verzorgd.

Hier stappen we op de bus en worden wij langs een veelheid van verschijningsvormen van de Amsterdamse School geleid, onder leiding van een gids. We bezoeken o.a. een postkantoor, een nagebouwde krotwoning en een museumwoning.

Programma, zoals opgegeven door museum Het Schip:
12:30 - 13:30 Besloten rondleiding
13:30 - 14:00 Vrij half uur om de tentoonstelling te bezoeken
14:00 - 16:30 Bus-tour Amsterdamse School
16:30 - 17:00 Vrij half uur om de tentoonstelling te bezoeken

Lunchpakketje meenemen?
Gezien de duur (3 uur) van de rondleidingen en bus is het verstandig uw lunch mee te nemen.

We sluiten de dag af met een buffet in buurthuis de Horizon, ook onderdeel van de Amsterdamse School.
De kosten voor deze reis bedragen € 45,00 voor houders van een Museumkaart. Zonder Museumkaart zijn de kosten € 60,00. Geef uw keuze aan bij de inschrijving.

Inschrijven voor de gepubliceerde treinreizen bij voorkeur de link rechtsbovenaan. Of anders het strookje verderop in dit nieuwsblad inleveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.