PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Themamiddag Medische problemen bij ouderen

Datum
donderdag 24 oktober 2019 14:00 - 16:00

Gaat NIET DOOR wegens onverwachte ziekenhuisopname van de spreker.

Op 24 oktober organiseren het Gehandicapten Platform Best en de Seniorenraad Best gezamenlijk een themamiddag in de Prinsenhof over

“Plotseling optredende medische problemen bij de ouder wordende mens”

Hennie van de Loo, actief lid van de EHBO afdeling Best, zal dan een overzicht geven van plotseling opkomende medische problemen thuis of onderweg. Het gaat om de herkenning van het probleem. Denk aan hartproblemen, TIA, maar ook aan verwondingen bij valpartijen zoals botbreuken. De nadruk ligt niet op de patiënt maar op aanwezigen die het mogelijke medische probleem onderkennen en als eersten hulp in kunnen roepen en ook geven. Belangrijk is te weten wat u als hulp­verlener kan doen maar vooral ook wat u niet moet doen! Jan Acker­mans, oud huisarts, zal in voorkomende gevallen extra aanwijzingen geven en ingaan op medische vragen.

Tijdens de pauze wordt u in de gelegenheid gesteld schriftelijk vragen in te dienen. Aan het eind van de middag worden deze vragen door de inleiders beantwoord. De themasessie wordt gehouden woensdag 24 oktober in de Prinsenhof, Hoofdstraat 43. Er is een ringleiding voor slechthorenden in de zaal aanwezig. Tijd: 14.00 – 1600 uur. Entreekosten € 2,00.
Vanaf 13.30 uur willen wij u graag verwelkomen met een gratis kopje koffie.
Kom op tijd, vol is vol!

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.