PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Bezoek aan het paleis van Justitie in den Bosch

Datum
vrijdag 15 november 2019 12:15

De afdeling Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende van de seniorenvereniging PVGE organiseert op vrijdag 15 november een bezoek aan het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch. We verzamelen bij het paleis om 12:15, om 12:30 begint de rondleiding. Het paleis ligt pal achter het NS station Den Bosch op Leeghwaterlaan 8.

In 1999 opende Koningin Beatrix het nieuwe Paleis van Justitie in den Bosch. Een gigantisch gebouw (vloeroppervlak liefst 52.000m²) met een hele fraaie architectuur. Het is ontworpen door de Belgische architect Charles Vandenhove.

Aangezien de meeste mensen hier niet vaak komen organiseren we nu een excursie hierheen. Allereerst is er via een rondleiding de architectuur binnen en buiten te zien, maar daarnaast is er vaak de mogelijkheid om een niet besloten rechtszitting mee te maken vanaf de tribune. Dat laatste hangt af van wat er die dag behandeld wordt.

Het binnenplein van het paleis, het Hugo de Grootplein, is vierkant en wordt bereikt via de hoofdingang aan de Leegwaterlaan. De buitenzijden van het gebouw bestaan bijna helemaal uit kantoren die het publieksgedeelte met de zittingszalen omsluiten. Daar werken de ruim 1000 medewerkers.
De buitenkant van het paleis wordt bepaald door een sobere, klassieke gevel met een repeterend aantal ramen. Het Paleis heeft een statige uitstraling door de keuze van de materialen.
Het gedeelte waar de rechtszittingen plaatshebben, is als een “glazen doos” op het binnenplein opgesteld. De glazen entree geeft toegang tot het publiek gedeelte van het Paleis.

Vrijdag 15 november om 12:15
Vooraf aanmelden is verplicht!  Dat kan bij Hans Verhoeven onder vermelding van lidnummer en e-mailadres of telefoonnummer.
Aanmelding is noodzakelijk om het aantal gidsen te kunnen bepalen.

Plaats: Leeghwaterlaan 8 5223, Achter het NS station ’s Hertogenbosch. Hier verzamelen we om 12:15 uur voor de ingang.
Bijdrage: Gratis voor PVGE-leden van alle afdelingen. Niet-leden: €5,-.
Reis: Openbaar Vervoer is erg handig: de trein van 11:47 uit Eindhoven komt om 12:06 aan in den Bosch.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.