PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Opening expositie schilderclub

Datum
dinsdag 17 september 2019 14:00
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

Op dinsdag 17 september, 14.00 uur wordt de expositie 'Best 200' van de PVGE Schilderclub in de Ontmoetingsruimte van Bestwijzer geopend.
Deze expositie is daar te bezichtigen tot en met 27 september.

Eenmaal per jaar exposeert de schilderclub en soms hebben ze een thema en soms is het geheel vrije keuze van de schilders zelf. Dit jaar zijn er nogal wat mogelijkheden om te kiezen uit een thema. Bijvoorbeeld: dit jaar is het 75 jaar geleden dat het Zuiden van Nederland werd bevrijd; ook is het dit jaar het Rembrandt-jaar; en dit jaar viert Best zijn 200-jarig bestaan. 'Best 200' bleek de favoriet van de schilders te zijn, en vooral het ‘nabije verleden’ zo rond 1900 viel bij hen erg in de smaak. Iedereen is enthousiast aan het werk gegaan en ze zijn druk bezig om er een hele lieve tentoonstelling van te maken. Het oude boerenleven en de oude gebouwen worden mooi in de verf gezet. Aandacht is er voor de kleding van vroeger, de boerderijtjes, de kappelletjes. Het is een groot verschil met het huidige jachtige leven van vandaag de dag. Maar ook zijn er schilders die hebben gekozen voor een wat recenter Best. Het vliegtuig dat in Best in de jaren 90 een noodlanding moest maken, en natuurlijk de Mol die niet mag ontbreken.
Heeft u zin om aanwezig te zijn bij de opening? Kom dan gezellig kijken op dinsdag 17 september om 14.00 uur!
Daarna kunt u elke werkdag in Bestwijzer de expostie 'Best 200' gaan bekijken van 8.30 tot 17.00 uur. Adres: Zonnewende 173, Best.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.