PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Fietstocht naar 'de Stoerderij' in Breugel

 Evenement afgelopen
Datum
dinsdag 10 september 2019 09:30
Telefoon
Chris Geerts, tel. 06-46087827

Knuffel een buffel!

Op dinsdag 10 september gaat het eerder geplande bezoek aan buffelfarm “de Stoerderij” in Breugel plaatsvinden. Wij gaan er fietsend naar toe, maar niet rechtstreeks. Vanaf de Prinsenhof, waar we om 9.30 uur verzamelen, fietsen we een mooie route door de lage Vleut en de Scheeken naar Boskant en dan verder door naar Sint Oedenrode. Op de Markt gaan we daar genieten van een kop koffie of thee met gebak. Daarna zetten wij onze tocht voort, langs de A50, door het Dommeldal, langs Nijnsel naar Breugel. Bij cafetaria “de Smickel” aan de Veerstraat gebruiken wij de lunch. Deze bestaat uit een kop soep, twee broodjes met beleg en een kop koffie of thee.

Nieuwsgierige waterbuffels aaien
Na de lunch is het nog maar een klein eindje naar De Stoerderij. Boer Arjan Swinkels zal ons ontvangen met koffie en met iets erbij. Dan gaat hij een uitgebreide presentatie geven over zijn buffels, hun vroegere en huidige habitat en de producten die hij van de dieren maakt en laat maken.
Aansluitend gaan we naar de weide waar de waterbuffels op dat moment rondlopen (als het in de week vooraf veel geregend heft is het aan te raden laarzen of plastic zakken om over de schoenen aan te trekken mee te nemen). De buffels zien er imposant uit maar ze zijn zeer nieuwsgierig en ze worden graag geaaid. Dus knuffelen maar!
Daarna krijgen we nog een proeverij, waar u zelf diverse producten kunt proeven. Tot slot kunt u nog het winkeltje bezoeken waar U desgewenst een of meer producten kunt kopen. Daarna fietsen we weer huiswaarts.

De kosten voor deze gezellige, sportieve en leerzame dag: € 27,50 per persoon. Op 9 september zal het afgeschreven worden van uw bankrekening.
Inschrijven bij voorkeur via de groene knop rechtsboven of met het inschrijfformulier in de nieuwsbrief. Let op. De inschrijving sluit 24 augustus 2019.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.