PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Lunchconcert in Quatre Bras

Datum
maandag 21 oktober 2019 11:15
Telefoon
Chris Geerts, tel. 06-46087827

21 oktober organiseren Olga van der Pennen en de evenementencommissie van de PVGE een lunchconcert in de zaal van Quatre Bras in Best. Dit concert wordt gehouden in het kader van de 75-jarige bevrijding van Best en Muzikaal Oktober in Best. Het programma wordt muzikaal verzorgd door Olga van der Pennen en opgeluisterd door de cellist Dmitry Drobko en pianiste Liza Terentjeva.

Programma lunchconcert:
Jules Massenet – Meditation
Robert Schuman – 3 fantasie stukken op.73
Franz Schubert – Ständchen
Camille Saint-Saens – De zwaan
Betty Terens – Business woman, Farewell to Rio, The city of fairy’s
George Gershwin – 3 prelude’s in bewerking voor cello en piano,
Summertime, I’ve got rhythm, Rialto rag

Dmitry Drobko is in 1992 geboren in Riga, Letland. Hij kreeg zijn eerst muzieklessen van zijn moeder. Op 6-jarige leeftijd begon hij met een studie cello op professionele basis en op zijn 14e haalde hij zijn eerste muziekdiploma. Als cello-solist debuteerde hij bij het Nationaal Filharmonisch orkest van Riga, met het eerste Celloconcert van Saint-Saens. Hij bezocht het Felix Mendelssohn-Bartholdy conservatorium in Leipzig en heeft deelgenomen aan vele muziekfestivals in heel Europa en Rusland. Zo was hij winnaar van het Internationaal kamermuziek concours van Riga, en diverse Cello concoursen. Met het Internationaal Jeugd Symfonieorkest van Bremen speelde hij in de prestigieuze Glocke Concerthal van Bremen. Ook levert hij muzikale bijdragen aan ballet- en theatervoorstellingen in o.a. het Bolshoi drama theater van Sint-Petersburg.

Lunchconcert Quatre Bras LizaLiza Terentjeva is geboren in 1994 in Riga, Letland. In 2019 is zij cum laude afgestudeerd aan het Tshaikovsky Staatsconservatorium in Moskou. Zij is pianiste, componiste en concertmeester. Liza treedt op als soliste met verschillende ensembles in Letland en Rusland. Zij heeft deelgenomen aan diverse wedstrijden en festivals. Liza speelt een uitgebreid klassiek repertoire. Ook is zij een professionele jazzpianiste en treedt dan op onder haar artiestennaam Betty Terens. Liza heeft diverse 1e prijzen gewonnen, o.a. op de internationale competitie 2014 Rising stars en de wedstrijd “Maestro” voor jonge componisten.

De kaartverkoop is via Cultuurspoor en de kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12 augustus 2019. De prijs van een kaartje bedraagt € 16,00 en hiervoor krijgt u een kop koffie of thee met bonbon en een lunch bestaande uit een kopje soep, een broodje kroket en een broodje ham of kaas. Koop zo snel mogelijk de kaartjes, want er is maar een beperkte capaciteit.

Zaal open: 10:30 uur, aanvang concert: 11:15 uur, aanvang lunch: 12:30 uur

 

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.