PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

Treinreis Tiel

 Evenement afgelopen
Datum
zaterdag 7 september 2019 09:15 - 21:15
Telefoon
Jolien Wiertz, tel. 0499-330044

Inschrijven tot uiterlijk vrijdag 16 augustus; incasso 2 september 2019

Met deze treinreis kunnen maximaal 40 personen mee. Deze reis voor leden van de treinreisclub is georganiseerd door Olga van der Meulen en Ans Wester.

De treinreis op zaterdag 7 september brengt ons naar Tiel. We verzamelen weer om 09.00 bij station Best, en vertrekken om 09.15 uur. Via overstaps in Den Bosch en Geldermalsen komen we dan tegen half 11 aan op station Tiel.

Stadswandeling, Flipje, winkelen, dineren
Tijdens de korte wandeling naar het koffieadres kunnen we al meteen een stukje van dit mooie stadje bewonderen. Tiel is een van de oudste Hanzestadjes van Nederland, met veel historische plekjes. Het staat voor het eerst genoemd in het jaar 855 en is begonnen als boerendorp onder de naam Dioli, rond de Maartenskerk. Natuurlijk staat er een stadswandeling op het programma, zodat we nog meer te zien krijgen van dit mooie stadje.

Maar Tiel is ook het hart van de Betuwe en middelpunt van het fruitgebeuren. Hier is ook het unieke "Flipje Tiel" museum gevestigd. De ervaren gids vertelt ons over verleden en heden en er zullen vele herinneringen naar boven komen. Vooral natuurlijk de stripfiguur Flipje en zijn vriendjes Jasper Aap en Bertje Big. In het museumwinkeltje zijn ze nog te koop.

Gezellige winkeltjes zijn er nog veel meer in Tiel, dus er is voldoende tijd in het programma om te winkelen, of op eigen gelegenheid te lunchen (neem eventueel een lunchpakketje mee). Aan het eind van de middag verzamelen we bij restaurant "de Merckt" voor ons diner (inclusief twee consumpties: bier, wijn of fris). Daarna gaan we weer huiswaarts. We plannen om 21.15 weer terug te zijn in Best.

Kosten en inschrijving
De kosten voor deze reis bedragen € 38,00 voor houders van een Museumkaart. Zonder Museumkaart zijn de kosten € 43,00. De kosten zijn exclusief het treinkaartje. De meeste leden hebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen. Niet-clubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.
Inschrijven voor de gepubliceerde treinreizen bij voorkeur via de groene knop rechts bovenin. Of anders het strookje in deze nieuwsbrief invullen en inleveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044.
Let op! Vergeet niet bij uw inschrijving aan te geven: uw keuze van het diner (vlees, vis of vegetarisch) en of u een geldige museumkaart heeft of niet.

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.