PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Lezing - Kijken en meereizen naar het oosten

 Evenement afgelopen
Datum
vrijdag 11 oktober 2019 14:00 - 16:00

“Kijken en meereizen naar het oosten”

Zo ver weg? En dan nog zelf rijden ook? Dat krijg je te horen, als je vertelt dat je voor vier maanden met de camper naar Mongolië vertrekt. Ja, 25.000 km is een heel eind en na Moskou vind je geen campings meer. Wat zoekt een mens in Siberië? En dat lege land Mongolië, vreemd, met Sjamanen en Boeddhisten, veertig keer zo groot als ons land met maar drie miljoen inwoners.
Toch lokt het avontuur. Met twee ervaren geografen en vier andere koppels durven we het wel aan. Eindeloze grensprocedures, onverwacht mooie steden en een heel geïnteresseerde bevolking worden ons deel. We doen mee met het Naadam-feest (kleine jongens op snelle paarden), we beleven en overleven Mongoolse maaltijden, we moeten vaak losgetrokken worden op de zandwegen
……….en toch, je horizon verschuift.

Graag vertellen we u meer over onze bijzondere reis.
Anneke van der Linde en Bram Donkers

De Sprekers

Anneke en Bram zijn ooit begonnen als juf en meester op een lagere (nu basis-) school. Later zijn ze schoolleider geworden op verschillende scholen en in verschillende plaatsen. Na een studie onderwijskunde lonkte het adviseurschap.
Anneke is nog doende scholen, die door de inspectie als ‘zeer zwak’ beoordeeld worden, uit het moeras te helpen. Bram heeft zich gericht op vrijwilligerswerk in Nepal, Gambia en Ethiopië.

Aanmelden

I.v.m. de zaal-planning en koffie wordt u vriendelijk verzocht u liefst vóór 4 oktober aan te melden. Dat kan nu meteen, via onze website, d.m.v. het groene icoontje boven aan deze pagina.

Vrijdag 11 oktober 2019, 14:00 – 16:00 uur
Locatie: 't Tweespan, Mira 2, Veldhoven.

 

 
 

Powered by iCagenda

PVGE Eindhoven organiseert drie soorten 'Evenementen':

► Presentaties/lezingen over kunst, historie of een reis (maandelijks)

► Op Restaurant: 3-gangen diners onder leiding van Rita (maandelijks)

► Op Reis: dagtochten en meerdaagse reizen, georganiseerd door de Reiscommissie

Deze evenementen staan open voor alle leden van de PVGE.

Leden van PVGE Eindhoven kunnen onder bepaalde voorwaarden ook deelnemen aan evenementen die door andere verenigingen georganiseerd worden (zie daarvoor de evenement pagina's van de andere lokale verenigingen.