PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

Van PVGE naar PVGE Eindhoven in vogelvlucht.

Na de oorlog nam het aantal gepensioneerde Philips medewerkers snel toe. De slechte naoorlogse omstandigheden voor hen werden snel zichtbaar en gaven aanleiding tot bezinning. Om de leefomstandigheden van deze mensen te verbeteren werd in 1948 de Philips Vereeniging van Gepensioneerden Eindhoven (PVGE) opgericht.

Beginnend in de 70er jaren begon de vereniging zich te verbreden doordat er zich steeds meer afdelingen aan toevoegden. Tot het jaar 2000 vormde de hoofdvereniging en Eindhoven één geheel. Inmiddels is Eindhoven ook een afdeling van de hoofdvereniging PVGE geworden.

De vereniging PVGE kent nu 8 afdelingen waaronder de afdeling Eindhoven.

In de 70er jaren werd de vereniging opengesteld voor alle gepensioneerden, dus zowel Philips als niet-Philips. PVGE is nu een open vereniging voor alle senioren van 50 jaar en ouder.

De vereniging PVGE-Eindhoven vormt samen met 7 andere zusterverenigingen de PVGE in onze regio. Elke vereniging kent een eigen regionaal gebied en beheert hierin de normale bestuustaken. Voor deze bestuurstaken is er een verenigingsbestuur. Ook de clubs kennen een eigen bestuur dat funtioneert onder het verenigingsbestuur.

De koepelvereniging PVGE kent een eigen bestuur dat gecontroleerd wordt vanuit de verenigingsraad die samengesteld is uit afgevaardigden van alle (lokale) verenigingen.

PVGE Eindhoven staat open voor alle 50-plussers en hun partners.

De vereniging organiseert maandelijks een evenement (presentatie of lezing) betreffende uiteenlopende onderwerpen op het gebied van kunst, cultuur of reizen.

Ook kunnen de leden deelnemen aan de activiteiten die door de 17 binnen- en buitenclubs van de vereniging worden georganiseerd.