PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

"Avanti"ttlogo

Contributie:  € 65,-- per jaar 
Contact: J. Henrichs
Telefoon: 06 20963153
Email: jos.henrichs@gmail.com
   
Voorzitter: Jos Henrichs 06 20963153
Secretaris: Josée Zuiver 06-19560005
Penningmeester:  Henny In 't Zandt 06-21117291
     

tafeltennisDe tafeltennisclub Avanti is opgericht op 21 februari 1986 en heeft in 2016 haar 30-jarig bestaan gevierd. Met circa 18 geïnteresseerden en de aanschaf van enkele tweedehands tafels is destijds van start gegaan. Al gauw nam het aantal leden toe en werd besloten om in twee groepen te gaan spelen. Er zijn leden die al ca. 20 jaar actief tafeltennissen bij Avanti.

Er wordt sinds 1 december 2021 gespeeld in Gemeenschapshuis Lievendaal, Lievendaalseweg 3, Eindhoven.

De speeltijden zijn dinsdagmiddag van 13:00 tot ca.15:30 uur en vrijdagmorgen van 09:30 tot ca. 11:30 uur. Op vrijdag spelen de meer gevorderden, op dinsdag de minder geroutineerde spelers Ter versterking van het onderling contact van spelers uit de dinsdag- en vrijdagploeg organiseren​ wij tweemaal per jaar een speelontmoeting met gemengde teams van meer en minder gevorderde spelers om de wisseltrofee en een leuke prijs.

Er wordt op drie professionele tafels gespeeld, veelal in dubbelspel met een mix van mannen en vrouwen. Maar ook kan er naar behoefte enkelspel gespeeld worden. Wedstrijdelementen spelen bij Avanti geen overheersende rol, de sfeer en het sociale contact zijn tijdens spel en koffiepauzes mede bepalend.

Bent u in het verleden als recreant of amateur-sporter actief geweest met tafeltennis en wilt u dat, nu u gepensioneerd bent weer eens oppakken, neem dan contact op met de voorzitter of secretaris. Wij bieden u de mogelijkheid voor een veelzijdige lichaamsbeweging in de vorm van een ongedwongen potje tafeltennis. Wilt u plezier aan uw sport beleven, dan is het voor uzelf en de overige leden van belang, dat u redelijk kunt tafeltennissen. Er wordt geen wedstrijdsport bedreven, maar wel pittig (en met een glimlach) gespeeld! Naast enkele (oud)wedstrijdspelers zijn het merendeel van de leden recreanten, die met elkaar veel plezier aan deze sport beleven. Komt u geheel vrijblijvend eens kijken ......... dan komt meespelen vanzelf!

Graag tot ziens.
Jos Henrichs, voorzitter
Henny In 't Zandt, penningmeester
Josée Zuiver, secretaris

                                                                                         

Jubileumjaar 2016

Op 21 februari 2016 bestaat tafeltennisvereniging Avanti 30 jaar.

De feestelijke jaarvergadering zal gehouden worden op maandagmiddag 22 februari in wijkcentrum 't Slot, Kastelenplein 167  Eindhoven ; aanvang 14.30 uur.

Medio mei wordt er door het bestuur een uitstapje georganiseerd.

 

Speelontmoeting april 2016

Op dinsdagmiddag 12 april hebben 16 leden van Avanti gestreden om de wisselbeker.

Na 7 sets was de winnaar van deze speelontmoeting bekend: Ted van Gestel mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

 

rsz speelontmoeting 2016 21

 

Uitstapje Avanti

Woensdag 11 mei 2016 heeft het jaarlijkse uitstapje van Avanti plaats gevonden.

Het thema van deze dag was: De Smokkelroute in de De Kempen.

Na ontvangst met koffie/thee en vlaai in het museum De Acht Zaligheden in Eersel werd er door onze gids een korte inleiding gegeven over het vroegere leven in De Kempen met daarbij een video-presentatie.

Vervolgens kon iedereen het museum bezoeken, maar ook de bijbehorende tuin.

rsz dsc00231

 

Na de lunch werd met de bus een mooie route door de De Kempen gereden. Tijdens deze tocht werd er door de gids vele smokkelverhalen verteld.

Ook vond er halverwege de tocht een controle plaats door de douane!

rsz dsc00257

De dag werd afgesloten met een borrel in het museum in Eersel.

Speelontmoeting november 2016

Op dinsdag 8 november hebben 19 leden van Avanti deelgenomen aan de speelontmoeting.

Elke deelnemer heeft 9 wedstrijden gespeeld.

Winnaar met 8 gewonnen wedstrijden werd Theo van de Kerkhof.

rsz p1020130 100kB

 

 Wim van 't Hof erelid Avanti

Tijdens de speelontmoeting van 11 april (gewonnen door Wim Meulen) heeft Wim van 't Hof zijn taak als voorzitter van Avanti na ruim 17 jaar overgedragen aan Wil van Aalten. Tijdens de pauze heeft de secretaris namens alle leden Wim van 't Hof bedankt voor de vele werkzaamheden die hij verricht heeft voor Avanti.

Als blijk van grote waardering is Wim van 't Hof benoemd tot erelid van Avanti!

rsz dsc 3777

 

Speelontmoeting november 2017

Op dinsdag 7 november hebben 16 leden van Avanti weer gestreden om de wisselbeker. Na 7 wedstrijden was Piet van Vroenhoven de winnaar van deze speelontmoeting; hij heeft alle 7 wedstrijden gewonnen!

                                    rsz p1060189       

 

Nieuwe locatie Avanti

Met ingang van dinsdag 2 januari 2018 gaat Avanti spelen bij de locatie van tafeltennisverenging Renata in de Greefstraat 6 in Eindhoven.

De tijden waarop gespeeld wordt zijn: dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en vrijdagochtend van 09.30 uur tot 12.00 uur.

 

Speelontmoeting 10 april 2018

 Op dinsdagmiddag 10 april hebben 17 leden van onze vereniging deelgenomen aan de speelontmoeting. Elke deelnemer heeft 8 wedstrijden gespeeld.

De eindwinnar is Peter Peters geworden met 7 gewonnen wedstrijden.

 

Jaarlijks uitstapje AVANTI

Op dinsdag 22 mei 2018 vond het jaarlijkse uitstapje van AVANTI plaats.Dit jaar stond Oirschot en Spoordonk op het programma.Om elf uur begon de rondleiding o.l.v. van een gids door het pittoreske,rijkelijk met monumenten bedeelde Oirschot. Eerst werd de Kempisch gotische Petrus- Basiliek bezocht, die in 1515 gereed is gekomen.In 1627 werd de spits door blikseminslag vernield en sindsdien is de toren stomp.Vervolgens bracht de gids het gezelschap naar de 12de-eeuwse Mariakerk, die aan het toenmalige centrale plein stond:het Vrijthof geheten.Tegenwoordig is zij ook bekend als het Boterkerkje, omdat tijdens de Reformatie(1648-1799) de kerk niet voor godsdienstige doelen werd gebruikt maar als boterwaag en markthal. Heden ten dage doet het gebouw dienst als Ned. Hervormde kerk. De rondleiding eindigde bij de uit 1293 stammende Latijnse School,waar het onderwijs bestemd was voor kinderen van gegoede ouders en honderd of meer leerlingen per klaslokaal niet ongebruikelijk was. In 1923 werd de school omgezein een bijzondere katholieke school, die vervolgens verhuisde naar een andere locatie.De ochtend werd besloten met een stevige lunch in restaurant “De Beurs”. ’s-Middagswerdt een bezoek gebracht aan Viskwekerij “De Stroom” te Spoordonk, die zijn naam dankt aan het kronkelende riviertje “De Beerze, waar het bedrijf aan grenst.Hier kon men aanschouwen hoe de Zuidafrikaanse meerval (catfish) in gitzwart water wordt gekweekt en die zijn weg vindt naar de vele restaurants in de omgeving.Het uitstapje werd besloten met koffie en appelflap, die op het terras van de viskwekerij werden geserveerd.

 

Speelontmoetingen najaar 2018

Op vrijdagochtend 9 november begonnen om 09.30 uur 20 leden aan de Avanti-speelontmoeting. Elke speler moest 8 wedstrijden spelen, met steeds wisselende tegen- en medestanders. Om 11.30 uur waren alle wedstrijden gespeeld en bleek dat de wisselbeker deze keer gewonnen is door Ad Goossens.

Op maandagochtend 19 november hebben 9 leden van Avanti aan een speelontmoeting met Unicum in Geldrop deelgenomen. In deze speelontmoeting zat geen competitie-element.

 

                                           

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.