PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

"Brainpower"schaak

Contributie: Per jaar: €43.-- voor PVGE-leden
Contact: Jos Leenen
Telefoon: 06 12957422
Email: schaakclubbrainpower50@gmail.com
   
Clubadres: Gemeenschapshuis D'n Bond,
Rapportstraat 29, 5504 BN Veldhoven
 
Voorzitter: B.Pals 040 2533588
Secretaris: J. Leenen 06 12957422
Penningmeester:  J. Lankreijer 0497 512022
Wedstrijdleider: H. Brave en P. Giesbertz (woensdag) en J. Erica (vrijdag) 06 39368509
     

schaakg

De schaakvereniging 'Brainpower' is bedoeld voor zowel ongeoefende thuisschakers (-schaaksters) als ervaren en sterke clubspelers (-speelsters), kortom voor schakers in niveau variërend van beginnend tot heel sterk. 'Brainpower' heeft twee schaakmiddagen gereserveerd voor haar leden op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. 

Van september tot juni wordt op de woensdagmiddagen in competitieverband geschaakt in naar sterkte ingedeelde groepen van 10 à 12 spelers. De bovenste twee spelers in de eindrangschikking van een groep kunnen meestal promoveren naar een hogere groep terwijl de onderste twee spelers meestal degraderen naar een lagere groep. De winnaar van de hoogste groep is clubkampioen.

Een prettige bijkomstigheid is dat er altijd ruimte is om lange vakanties en “losse” vrije dagen in te plannen.

Op de vrijdagmiddagen, waar het minder druk is dan op de woensdagen, is er geen indeling in groepen. U kunt dan "vrij" schaken en zelf uw tegenstander uitzoeken of aan door een wedstrijdleider georganiseerde snelschaakwedstrijden deelnemen.

Alle benodigde materialen, zoals borden, stukken en klokken zijn aanwezig. Verder beschikt de club over een uitgebreide schaakbibliotheek zodat spelers ook door zelfstudie hun schaakkennis kunnen verrijken. 

Ook in de zomermaanden, als de competities klaar zijn, kan er vaak geschaakt worden. Zelf je tegenstander uitzoeken of een minicompetitie snelschaak spelen, alles kan dan.

En ieder jaar wordt er wel een simultaanwedstrijd georganiseerd, terwijl in de maand december het oude jaar wordt afgesloten met een snelschaaktoernooi waarbij ook de inwendige mens niet vergeten wordt met hapjes en drankjes. Kortom, 'Brainpower' is een uitermate geschikte vereniging voor mensen die èn van schaken èn van gezelligheid houden.

Heeft u interesse, kom dan gerust even kijken op een woensdag- of vrijdagmiddag of neem contact op met een van de bovengenoemde contactpersonen.

Meer informatie over onze schaakclub vindt u op onze eigen webpagina .

Sommige perioden kunnen we door de veranderende corona maatregelen niet samenkomen. Dan hebben we twee online competities beschikbaar, via Lichess. Elke woensdag is er normaal schaken (1 uur per speler plus 20 sec per zet) en elke vrijdag is er een snelschaaktoernooi (10 min per speler). Op beide dagen van 13:30 tot 16:30, dezelfde dagen en tijd als we normaal in de zaal spelen. U kunt zich vrijblijvend bij ons aanmelden via de secretaris. We hebben plaats hebben voor nieuwe leden.

Vriendelijke groet, Jos Leenen, secretaris Schaakclub Brainpower

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.