PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

 

 

"De Trekvogels"kampeervogels

Contributie:  € 17,50 per jaar 
Contact: Frans van Noesel
Telefoon: 040 2551739
Email:  
   
Voorzitter: Theo v.d. Vorst  
Secretaris: Frans van Noesel  
Penningmeester:  Jan van Weegberg  
     
     

kamperen

 

Zoals reeds meer dan 23 jaar heeft  Kampeerclub "De Trekvogels" weer  een gevarieerd programma opgesteld voor 2019. Er worden per jaar vier 'kampweken' gepland op een maximale afstand van 300 Km vanaf Eindhoven. Het kamperen doen we steeds buiten het hoogseizoen en de feestdagen, zodat we van de voordelige kampeertarieven kunnen profiteren. Soms kamperen we een week net over de grens. De voorstellen worden gedaan op de ledenvergadering in november, het definitieve programma wordt in januari vastgesteld.

En we bereiden ons voor op ons 25-jarig jubileum dat we in 2019 hopen te vieren

Tijdens de vakanties wordt er echt niet stil gezeten – er wordt gefietst, musea en beziens-waardigheden bezocht, gepicknickt en ook wordt de BBQ aangestoken of gezamenlijk pannenkoeken gebakken! Ook jeu de boules en midgetgolf staan – waar mogelijk – op het programma.

Maarrrr . . . onze leus blijft:

“Alles Mag, Niets Moet”

 Trekvogel Jaarprogramma 2019

 

 1. april:maandag 01 april: koffie-ochtend.
  1e kampweek 07 – 14 april 2019, jubileumkamp
  Camping ’t Vosseveld in Echgel

 2. mei: maandag 06 mei: koffie-ochtend.
  2e kampweek 19 – 26 mei 2019
  Camping 't Rheezerwold in Hardenberg / Heemserveen

 3. juni:maandag 03 juni: koffie-ochtend.
  3e kampweek 23 – 30 juni
  Camping in regio Friesland

 4. juli: maandag 01 juli: koffie-ochtend.

 5. augustus:     ‘de Lievendaal’ gesloten
                      donderdag 15 augustus: Jeu de Boules + eventueel aansluitend
                                                              een maaltijd (op eigen kosten)

 6. september:maandag 02 september: koffie-ochtend.
  4e kampweek 01 - 08 september
  Camping in regio Zuid-Limburg

 7. oktober:  maandag 07 oktober: koffie-ochtend.          
                 woensdag  16 oktober gemeenschappelijke maaltijd

 8. november:maandag 04 november: Ledenvergadering.
                   woensdag 13 november: snertwandeling

 9. december:maandag 02 december: koffie-ochtend

---------------------------- 

Ter illustratie hieronder een verslag van onze laatste kampeerweek in september 2018 in Zeeland.

Met ‘de Trekvogels’ kamperen in Aagtekerke (Domburg) Zeeland

 Aangemoedigd door het fraaie zomerweer dat al weken aanhield, verheugden we ons op het kampeerverblijf in Zeeland. Wel even op de kaart kijken waar Aagtekerke, onder de rook van Domburg, eigenlijk ligt, maar onze trouwe Tom-Tom kende plaats, straat en nummer, zodat we opgewekt richting Zeeland vertrokken, 170 Km voor de boeg.

Onze ‘reisleider’ was er weer in geslaagd een voortreffelijke camping te vinden. Na tientallen jaren kamperen was deze camping “Westhove”, die deel uitmaakt van de Ardoergroep, een schot in de roos. Mooie veldjes van 9 plaatsen, een nieuw sanitairgebouw met eindelijk douches waarbij je opgehangen kleren droog blijven en je je kont letterlijk kunt keren. Dat je met dezelfde douchekaart ook de vaatwasmachine kunt starten die je vaat na vijf minuten schoon en droog aflevert, was een superverrrassing. Tel daarbij op de vriendelijke en gastvrije ontvangst en het verblijf kon niet meer kapot.

Aangetrokken door het mooie weer hebben we ons verblijf wat verlengd en zijn drie dagen eerder naar Zeeland vertrokken. De boel geïnstalleerd, TV aangesloten op het (gratis) centrale TV systeem en genieten maar. Om vijf uur ons traditionele ‘happy hour’ waarbij iedereen zijn eigen fles en glas meeneemt en bij gelegenheid nog wat versnaperingen op tafel legt. Ter bescherming tegen de zeewind, die er in die regio altijd is, hebben we ons bij tijd en wijle in een voortent terug getrokken. Onder het genot van een drankje weer opgewarmd en bijgekletst. Spontaan na afloop met de groep gaan eten in het restaurant op de camping, hetgeen helaas niet voor iederen bracht wat verwacht werd.

En dan plannen maken, wat te doen. Het heerlijke van Walcheren is dat alles dichtbij is, zo’n 10 à 20 Km, iets dat voor de fietsers onder ons heel prettig is. Domburg een ‘luxe’ badplaats en waar het tot mijn verbazing nog behoorlijk druk was. Maar een plekje voor koffie ‘met’ was snel gevonden. Hier zouden we nog enkele keren terugkeren.

Dan Zoutelande, en jawel juist op de vrijdag een braderie. Dus werd ons bezit weer uitgebreid met wat ‘oude’ zaken die zo ‘goed bij de rest passen’. Ook werd nog wat gesnuffeld in een vitrine met oude Zeeuwse familie sierraden. Dat ook hier het terras niet werd overslagen moge duidelijk zijn. Jammer was dat het bekende quiltwinkeltje ‘Jannetje’, landelijk bekend om zijn quilt stofjes, een jaar geleden haar deuren gesloten had.

 Snel terug naar de camping om het ‘happy hour’ niet te missen, en aansluitend werd spontaan voor zestien personen een plek gereserveerd in een Domburgs restaurant.

Voor de mosselliefhebbers in ons gezelschap was het ook een feest omdat juist deze week ‘de week van de mossel’ gevierd werd, dat hiervan gretig gebruik gemaakt werd moge duidelijk zijn.

Een niet te missen plaats is Westkapelle, een plaats die ik alleen maar kende van de aardrijkskundeles op de lagere school omdat daar een dijk was aangelegd bij afwezigheid van duinen. Onder aan de dijk een viskraam waar velen zich tegoed deden aan een lekker visje, we waren tenslotte heel dicht bij de zee. Vlissingen met een fraaie boulevard. Hier varen de grote zeeschepen uit Antwerpen bijna over je tenen omdat de vaargeul in de Westerschelde vlak langs de boulevard loopt.

Een schitterend gezicht waarbij we heerlijk uitwaaiden, ja het waait hier altijd.

Veel gehoord over Schouwen Duiveland dus dan maar eens met eigen ogen bekijken. Burgh Haamstede was doods, dan maar het ‘jongeren dorp’ Renesse bekijken, waar een heus ‘fanfare festival’ plaats vond. De plaatselijke ijsbar was de enige middenstander die deze dag aan ons verdiende.

Voor wie Walcheren niet kent moet zeker ook Middelburg bezoeken. Markt, Stadhuis en directe omgeving zijn echt de moeite waard. En dan Arnemuiden waar we ons prima hebben vermaakt in het plaatselijke museum met als toegift een keurig gedrukte folder met de tekst van ‘Als de klok van Arnemuiden,….’. Uiteraard werd dit fraaie lied door de ‘Trekvogels’ tijdens het ‘happy hour’ ten gehore gebracht, jammer dat we beter kunnen kamperen dan zingen! Dit gebeuren werd afgesloten met het gemeenschappelijk op vele manieren bakken van pannenkoeken in de kring, wat een feest.

In Arnemuiden werden we ook nog herinnerd aan de watersnoodramp van 1953, een meerpaal gaf de hoogte van de waterstand van toen in het dorp aan.

De laatste dagen van ons verblijf werden we ook nog in Domburg verrast met “Jazz at the sea”. Een tweedaags muziekfeest in Domburg met vele jazz bands, zwalkend door Domburg. Op een zonnig terrasje was dat echt genieten. 

Terugkijkend een prima en fijne kampeerweek met voor elk wat wils, in een mooie rustige omgeving, tevens een mooie afsluiting van het kampeerseizoen 2018 van ‘de Trekvogels’.

---------------------------------

                                                     

Elke éérste maandag van de maand houden "De Trekvogels" een koffie-ochtend, data zie hiervoor,  om de onderlinge contacten,

ook in het voor ons 'stille seizoen' levendig te houden. Deze koffie-ochtenden vinden plaats in het gemeenschapshuis

'de Lievendaal' , Lievendaalseweg  3 in Eindhoven van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Spreekt u het bovenstaande u aan, kom dan gerust eens kennis maken op een van onze koffie-bijeenkomsten.

Voor het aanmeldingsformulier klik op de knop of bel.

Aanmelding via website

Formulier Aanmelding

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.