PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

 

 

"De Trekvogels"kampeervogels

Contributie:  € 17,50 per jaar 
Contact: Frans van Noesel
Telefoon: 040 2551739
Email:  
   
Voorzitter: Loes Heuts  
Secretaris: Frans van Noesel  
Penningmeester:  Jan van Weegberg  
     
     

kamperen

 

Nu reeds meer dan 25 jaar heeft  Kampeerclub "De Trekvogels" ieder jaar weer  een nieuw en gevarieerd programma opgesteld. Er worden per jaar vier 'kampweken' gepland op een maximale afstand van 300 Km vanaf Eindhoven. Het kamperen doen we steeds buiten het hoogseizoen en de feestdagen, zodat we van de voordelige kampeertarieven kunnen profiteren. Soms kamperen we een week net over de grens. De voorstellen worden gedaan op de ledenvergadering in november, het definitieve programma wordt in januari vastgesteld.

 

 

Tijdens de kampeerweken wordt er echt niet stil gezeten – er wordt gefietst, musea en beziens-waardigheden in de regio bezocht, gepicknickt en ook wordt de BBQ aangestoken of gezamenlijk pannenkoeken gebakken! Ook jeu de boules en midgetgolf staan – waar mogelijk – op het programma.

Maarrrr . . . onze leus blijft:

“Alles Mag, Niets Moet”

 Trekvogel Jaarprogramma 2020

  Ook het Corona gebeuren heeft ons niet onberoerd gelaten. Ons jaarprogramma is drastisch aangepast.

  Hier onder het geactualiseerde programma 2020.

  1. september:  1e kampeerweek 05 – 12 september 2020
                       camping in regio Weerribben
  2.  oktober:     maandag 05 oktober: koffie-ochtend 
  3. november:  maandag 16 november: ledenvergadering/concept programma 2021
  4. december:  maandag 07 december: koffie-ochtend.
                                              =============================================

We hebben als ‘Trekvogels’ een bijzonder geslaagd jaar achter de rug. Het jaar 2019 waarin we ons 25-jarig bestaan vierden.

Te beginnen met de receptie van kampeerclub de “Trekvogels” op 25 februari 2019 de echte oprichtingsdag van de vereniging in de ‘Lievendaal’. Via E-mail of ouderwetse post waren leden en oud-leden voor deze receptie uitgenodigd, Een cadeau in de vorm van een banner, vervaardigd door de firma Van Mil en Van Mil, werd aan onze club geschonken. De banner toont het logo van de kampeerclub en zal bij komende kampeerweken ons ‘uithangbord’ zijn.

In april stonden de leden nog een gezellige feest(kampeer)week te wachten en wel van 7 tot 14 april 2019 op camping ’t Vossenveld te Egchel. Voor deze week hadden alle leden die over een kampeermiddel beschikten zich aangemeld. De ingang van het veld werd feestelijk versierd met de prachtige banner van de Trekvogels.

Op vrijdag 5 april waren er al 14 personen gearriveerd, dus ging de hele club gezellig eten bij het chauffeurscafé richting Kessel. Jammer dat er nog geen asperges waren, maar een restaurant om aan te bevelen.

Bij het happy hour (in het zonnetje!) op zondag 7 april kon iedereen onder het genot van een lekker borreltje en diverse hapjes en snackjes constateren dat de club compleet was.

De dagen werden door iedereen op zijn eigen wijze ingevuld, steeds onder ons motto, alles kan, niets moet! Op woensdag 10 april de feestdag en viering van ons jubileum met overheerlijke kersverse vlaaien. ’s Middags het feest, een borreltje, een spelletje, wat door leden opgehaalde anekdotes en als afsluiting een heerlijk buffet met koude en warme gerechten dat eenieders goedkeuring wel kon wegdragen. Als aandenken aan dit jubileum ontving ieder lid een Parker-pen met clubnaam en logo in zilveren opdruk.

De avond bracht nog veel gezelligheid, want de hele club ging nogmaals richting chauffeurscafé, alwaar ! hoera ! de asperges gelukkig weer op het menu verschenen waren, een prima afsluiting van een goed geslaagde jubileumweek

Naast twee andere kampeerweken was de laatste week van 2019 in Berg en Terblijt gepland.

Met 23 deelnemers hebben we een heerlijke week gehad. Het weer was prima, een enkele bui daargelaten. Degenen die een paar dagen van tevoren al waren aangekomen, konden zelfs nog het staartje van een hittegolf meemaken. Er werd weer vol enthousiasme gefietst in het lieflijke heuvellandschap. Van berg naar dal een makkie, maar voor een enkeling was het omgekeerde net een beetje tè optimistisch gedacht… die moest ondanks elektrische ondersteuning de tocht te voet voortzetten. Afhankelijk van de individuele wensen werden er dagelijks tripjes ondernomen in diverse richtingen zoals Maastricht, Heerlen, Aken en Düsseldorf. Na het dagelijkse “happy hour” schoof men hier en daar bij elkaar aan tafel, maar de plaatselijke restaurants hadden ook zeker niets te klagen…
Met een knus en gezellig etentje op vrijdagavond in het “Vöske” werd de week al zo’n beetje afgesloten en vertrokken de meeste trekvogels weer huiswaarts met een mooie herinnering aan de laatste kampeerweek van 2019.

                                                     

Elke eerste maandag van de maand houden "De Trekvogels" een koffie-ochtend, data zie hiervoor,  om de onderlinge contacten,

ook in het voor ons 'stille seizoen' levendig te houden (voor exacte data bekijk het programma hiervoor)

 Deze koffie-ochtenden vinden plaats in het gemeenschapshuis

'de Lievendaal' , Lievendaalseweg  3 in Eindhoven van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Spreekt u het bovenstaande u aan, kom dan gerust eens kennis maken op een van onze koffie-bijeenkomsten.

Voor het aanmeldingsformulier klik op de knop of bel de secretaris (zie boven).

Aanmelding via website

Formulier Aanmelding

 

 

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.