PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

"PVGE Computer Club"PCC computerclubLogo

Contributie:  € 42,25 per jaar
Contact: Colette Keuten
Telefoon: 06 24594224
Email: pcc@pvge-eindhoven.nl
   
Voorzitter: Jan Wijers  
Secretaris: Colette Keuten  
Penningmeester:  Frans Smulders  
     

Na een lange aanloop is het ons gelukt om met een enthousiaste groep te starten met onze Computerclub. Doel van de PCC is om zoveel mogelijk leden te bereiken, van diegene met helemaal geen computerkennis tot PVGE-ers die veel meer met de computer willen doen. We doen dit samen met de Seniorenacademie van de HCC (Hobby Computer Club), omdat zij nagenoeg dezelfde doelstelling hebben en de continuïteit van de ondersteuning goed kunnen borgen.

Computer in brede zin

Met computer bedoelen we niet alleen de PC maar ook laptop, tablet en smartphone en meer. Verder maakt het niet uit of de computer draait op Windows, IOS (Apple), Linux of Android, alle systemen behoren tot onze doelgroep.

Als u niets of weinig weet van computers dan helpen we u met E-mailen, Internetten, telebankieren en alle andere dingen die u met uw computer wilt doen. Ook kunnen we adviseren bij de aanschaf van een computer. De helpdesk staat klaar om u te helpen bij installeren, bij hardware-problemen, bij herstellen van (installatie-)fouten en uitleg geven. Zijn er dingen niet duidelijk, schrijf het op en we helpen u weer op weg.

Veel leden redden zich prima met de computer en willen hun horizon verbreden door er ook andere dingen mee te doen. Denk hierbij aan foto-/videobewerking, websites bouwen, domotica, robotica, 3D-printing, flightsimulatie, genealogie, programmeren, etc. Voor deze leden zijn de maandelijkse inloopdagen en de presentaties het meest interessant. Bij de inloop staat ook een testbank om problemen met hardware te onderzoeken.

Presentaties

Daarnaast zijn er veel interessante onderwerpen die betrekking hebben op de digitale wereld om ons heen. Denk hierbij aan de digitale veiligheid, digitale erfenis, Windows-upgrades, de diverse Office pakketten, etc. De HCC seniorenacademie heeft iedere maand in wijkcentrum ‘t Slot of Activiteitencentrum Orka een interessante presentatie, waar je als PCC lid gratis aan kunt deelnemen. Nieuwsbrieven en de websites informeren u over die onderwerpen.

ComputerPCC

De activiteiten vinden plaats in ‘Orka’ of ’t Slot’: bekende locaties voor PVGE-ers.

De PCC als club

De PCC richt zich specifiek op PVGE-ers, we zoeken naar (computer-)gerelateerde onderwerpen die u interesseren en dat doen we door in nieuwsbrieven van de PVGE, de Schouw en de EA! gericht informatie te geven en uw interesse te peilen. Blijkt er bijvoorbeeld voldoende interesse te zijn in een “computercursus voor beginners” of een presentatie over “internet en mailen”, dan proberen we samen met onze partner HCC een passende oplossing te vinden. Past het niet binnen de HCC, dan zoekt de PCC naar een andere partner om het voor u op te lossen. Wilt u lid worden, meld u dan als lid van PVGE aan via de pagina:: https://seniorenacademie.hcc.nl/component/rsform/form/36:aanmelden-pvge-leden.html?temid=5613.

Kennismaken

We hopen dat nog meer geïnteresseerden zich bij ons melden, je bent altijd welkom om zonder verplichtingen eens kennis te maken met de wekelijkse helpdesk (iedere dinsdagmiddag in ‘Orka’) of op de maandelijkse inloop (iedere derde zaterdag van de maand in ’t Slot’). Meer informatie vind u ook op de HCC website: www.zo-brabant.hcc.nl.

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, stuur dan een mail naar pcc@pvge-eindhoven.nl, en een van ons neemt contact met u op. Telefonisch mag ook, bel dan Colette op 06 24594224.

Jan, Colette en Frans.

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.