PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

Bergwandelclub "De Gemzen"deGemzen

Contributie:  € 20,-- per jaar
Contact: Cathrien de Bruijn
Telefoon: 040 254 4464
Email:  cj.debruijn@gmail.com
   
Voorzitter: Wim Arts 040 221 2143
Secretaris: Cathrien de Bruijn 040 254 4464
Penningmeester:  Ton Remmen 040 221 8080
Bestuurslid / wandelleider: Els Peters 06 2658 0086
     

Algemene informatie

De Bergwandelclub is een vereniging van wandelaars die met veel enthousiasme en plezier hun sport beoefenen. De club bestaat inmiddels 30 jaar en valt onder de PVGE-eindhoven. Deze wandelclub heeft momenteel  66 leden uit meerdere PVGE afdelingen. Het zijn voornamelijk gepensioneerden van verschillende bedrijven en organisaties uit de regio Eindhoven. Sommige van hun partners zijn ook lid.

Wij wandelen om verschillende redenen. Belangrijk vinden wij het om in georganiseerd verband voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Wij gaan er vanuit dat dit onze gezondheid kan bevorderen. Daarnaast geeft het ook een kameraadschappelijke band. Verder zijn wij natuurliefhebbers. De verscheidenheid van de natuur in binnen- en buitenland ondergaan we met veel genoegen. En niet te vergeten, het sportieve element (klimmen en dalen) speelt ook een belangrijke rol.

Wij kennen met betrekking tot de wandelingen een vaste stelregel: een geplande wandeling gaat altijd door! Weer en wind vormen geen belemmering. Alleen zeer extreme weersomstandigheden, zoals gladheid, zware storm, of hittegolf kunnen een reden zijn voor ‘niet doorgaan’. Dus, men kan er van op aan dat er wandelleiders aanwezig zullen zijn op het startpunt van de geplande wandelingen. Het aantal wandelaars varieert tussen pakweg 25 en 35.

Wij organiseren drie soorten wandelingen.

1. Dagwandelingen:

BW0202

Op de eerste zaterdag van de maand een dagwandeling in de wijde omgeving van Eindhoven (lengte ca. 20 km). Op de derde vrijdag van de maand ’s winters eveneens een dagwandeling in de wijde omgeving van Eindhoven en van voorjaar tot najaar een wandeling in het gebied tussen Nijmegen en de Voerstreek in België en met name in het Limburgse heuvelterrein (lengte ca. 20 km). Aan de leden wordt per kwartaal via e-mail een overzicht van de geplande wandelingen verstuurd. 

2. Bergwandelingen in het buitenland:

BergWandelen

Deze wandelingen vormen het uiteindelijke doel. Hiervoor is de club in principe opgericht. We organiseren in het voorjaar wandelingen in het Middelgebergte (de Eifel, het Sauerland, de Hunsrück, de Jura of de Vogezen) en het najaar in het Hooggebergte (de Alpengebieden in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland. De Dolomieten in Italië en de Hoge Tatra in Slowakije/Polen).

In 2019 waren we in het voorjaar in Bure in de Ardenen (B) en de najaarsreis was naar Campitello di Fassa in de Dolomieten (I ). Voor 2020  staat in het voorjaar een wandelweek naar Kreuzberg in de Eifel (D) en de najaarsreis naar Abtenau  in het Salzburgerland, Oostenrijk  (A) op het programma.

Normaal gesproken kan iedereen die de maandelijkse dagwandelingen meeloopt de bergwandelingen zonder al te grote problemen volbrengen (zie ook de foto's van verschillende reizen).

 

3. Dinsdagochtendwandelingen:

Dit zijn wandelingen met een lengte van ca. 8 - 10 km, die in de nabije omgeving van Eindhoven worden gehouden. Voor veel leden spelen het bijhouden van de conditie en de wandelregelmaat hierbij een rol. Verder zijn deelnemers enerzijds leden voor wie (mede op basis van leeftijd) de dag- en/of de bergwandelingen te belastend zijn geworden en anderzijds leden die na een lange ziekteperiode weer conditie op willen doen om uiteindelijk weer aan de dagwandelingen mee te kunnen doen.

Alle wandelingen worden zorgvuldig voorbereid door 2 wandelleiders die met behulp van allerlei beschikbare informatie, zoals wandelroutekaarten, topografische kaarten, internet en GPS, de wandelingen uitstippelen over gevarieerde paden in de mooiste gebieden van de boven genoemde regio’s. Asfalt wordt zoveel mogelijk gemeden. Veiligheid staat hoog genoteerd! Deelname blijft evenwel altijd de eigen verantwoordelijkheid! Ook van deze wandelingen ontvangen de leden per kwartaal via een e-mail bericht een overzicht van de geplande wandelingen. Alle dag-en dinsdagochtend wandelingen beginnen om 10.00 uur.

Alle dagwandelingen en wandelvakanties staan onder leiding van 2 wandelleiders.

Deelname is altijd op eigen risico.

Mocht deze informatie uw interesse hebben gewekt, loop dan vrijblijvend één of meer keren mee  met een dagwandeling om de sfeer te proeven. 

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.