PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

Houdt u van zingen en speelt u wel eens met de gedachte om in een koor te gaan zingen? Kom gerust eens kijken op een repetitie, U bent van harte welkom! Het koor repeteert elke donderdagavond van 20.00 - 22.30 u. in het Wijkcentrum Fab28 aan de Fabritiuslaan 28 te Eindhoven. U kunt dan ervaren dat zingen bij de enthousiaste en hard repeterende Roostenzangers écht genieten is, van het zingen én van de gezellige sfeer die het koor biedt. 

Roostenzangers

Tijdens de repetitie wordt systematisch aandacht besteed aan stemvorming en koorscholing. Na het inzingen volgt het instuderen van muziek of het werken aan a capella repertoire. Na de pauze wordt er gezamenlijk gerepeteerd met de voortreffelijke begeleiding van vaste pianist Rob van Heck. Vindt u een lidmaatschap te belastend? Bij de grotere koorprojecten is deelname als projectzanger mogelijk. Het instuderen van noten verschuift daarom in toenemende mate naar zelfstudie; hiertoe worden mogelijkheden aangereikt.

Het Eindhovens Gemengd Koor "De Roostenzangers" geeft op zaterdag 24 februari 2018 om 20.00 uur in de Johanneskerk, Mercuriuslaan 1b in Eindhoven een concert met vier solisten, een instrumentaal ensemble en pianist Rob van Heck. Het geheel staat onder leiding van onze eigen dirigent, Jos Thomassen. Onder het motto “van Luther naar Bach” wordt in dit concert het muzikale erfgoed van Luthers reformatie belicht met werken van J.S. Bach, H. Schütz, G. Ph. Telemann en F. Mendelssohn-Bartholdy.

Koorzangers/zangeressen gezocht

Ervaren koorzangers/zangeressen, in het bijzonder tenoren, bassen en hoge sopranen, worden van harte uitgenodigd om als projectlid te komen genieten van het samen instuderen en uitvoeren van deze prachtige muziek. Bezoek de website voor nadere informatie: www.roostenzangers.dse.nl.

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.