PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

De Bowls sport

Bowls is de sport die vele van jullie kennen van de BBC waar eind januari de “WK indoor Bowls” uitgezonden wordt. Bowls wordt gespeeld op een 4 meter brede en 30 meter lange mat waarbij het doel is om de “Bowl” naar de witte bal (de Jack) te rollen (zie foto). De bowls zijn wat zwaarder dan 1 kg en het gewicht ligt uit het midden waardoor de bowl als hij langzamer gaat lopen, een bocht maakt richting het doel. Hierdoor kan je dus achter al liggende bowls van de tegenstander komen.

Bowls wide photoDe sport is zo rond 1400 ontstaan in Engeland en kan tot heel hoge leeftijd gespeeld worden omdat het draait om concentratie, techniek, tactiek en gevoel, niet om fysieke kracht. Veel meer informatie over Bowls vind je op de website www.bowlsclubeindhoven.nl.

De Bowls Club Eindhoven zoekt leden die gezellig recreatief het spel willen spelen en leden die Bowls als sport willen spelen en aan landelijke toernooien willen deelnemen.

Accommodatie

Bowls zaalsport

We spelen iedere dinsdagmiddag van 12:00 t/m 16:30 uur in de mooie en gezellige accommodatie van “Aan de Meet” aan de Amazonenlaan 4 in Eindhoven.

Kennismaken

We hopen dat geïnteresseerden een keer op een dinsdagmiddag naar de accommodatie komen. We leggen dan graag ‘onder het genot van een kopje koffie of thee’ uit hoe Bowls gespeeld wordt en vervolgens mag je ook geheel vrijblijvend op drie dinsdagmiddagen Bowls komen spelen om te kijken of het spel bij je past. Stuur me een mailtje als je meer wilt weten.
Frans Smulders (smulders.4@kpnmail.nl)

Clubs

Onze clubs verheugen zich op een niet aflatende belangstelling. Toch is er meestal nog plaats voor nieuwkomers.

We kennen de zg. binnenclubs en buitenclubs.

De binnenclubs hebben hun domicilie op diverse locaties (o.a. wijkcentra) in de stad en omgeving.Terwijl de buitenclubs óf uitwijken naar een sportaccommodatie óf zeer ambivalent uitvliegen over de aardbol.

Meer informatie over de clubs kunt u lezen op de clubbeschrijving.