PVGE
PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Eindhoven

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

PvgeComputerClubAlles rondom computers schuurt een beetje, ook binnen onze seniorenvereniging. Enerzijds biedt ‘computeren’ leuke mogelijkheden voor ontspanning, directe communicatie en als informatiebron; anderzijds is die uitdagende digitale activiteit weleens ingewikkelder en storingsgevoeliger dan gedacht. Daarnaast komt iedereen er op korte termijn niet meer onderuit om met een computer te werken
Daar wil de PCC voor onze leden actief – en zo laagdrempelig als men zelf wil – iets aan toevoegen, onder de vertrouwde paraplu van de PVGE.

MEERWAARDE OVER VOLLE BREEDTE

Voorop staat daarbij: helpen met makkelijker en met plezier omgaan met je tablet, smartphone en PC – op alle terreinen. Aanhaken bij een landelijk bekende, sterke computer gebruikers vereniging als de HCC in onze regio brengt dat doel snel binnen bereik. En dat zowel voor ledengebruikers die net begonnen zijn, als voor iets meer gevorderden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld vanaf bijleren tot op hoger nivo komen, handige tips en trucs krijgen, als voor iets dieper gaande hobby’s, van genealogie voor uitzoeken van je eigen achtergrond tot aan op ‘hoogte’ een vaardigheid ter besturing van vliegtuig op de computer aanleren. Evengoed staat een extra service open voor onze leden als bv. een helpdesk en een inloop voor digitale zaken die hierna even aandacht krijgt.

INLOOPSERVICE

Uit ervaring leiden we af dat het voor de meesten goed uit zal komen dat je als PCC-er straks voor deskundige hulp op een vaste plek (’t Slot in Gestel, met parkeerplaats voor de deur!) en vaste middag gewoon kunt binnenlopen met je apparaat in de hand voor ondermeer:

  • opschonen van je computer
  • nieuwste versies of updates aanbrengen
  • installeren van extra toepassingen (apps)
  • oplossen van E-mail probleem
  • aanpassen van instellingen naar eigen wens.

In dit aanloopjaar is het streven dat daarbij ook steeds een collega-PVGE-er aanwezig is.

We streven dus naar een PVGE Computer Club waarbij de leden ook lid worden van de HCC!

Zodra er meer te melden valt geven we dat door.

Frans Smulders/Jan Wijers

Intussen hebben zich al geïnteresseerden gemeld die deze info direct toegezonden krijgen. Voor verdere aanmeldingen, interesses doorgeven en/of vragen stuur dan mailtje naar de redactie: ea@pvge-eindhoven.nl